Gå til Rogalandteater.no

Kjellermennesket – Gjestespill

Category:

Av: Dostojevskij Bearbeidet av: Vegar Hoel, Kjøstel Spigseth Medvirkende: Vegar Hoel Regissør: Kjøstel Spigseth Videodesigner: Jon Garcia de Presno Komponist: Pål Asle Pettersen Produsent: Linn H. Jansen Foto/illu: Stig Håvard Dirdal, Vegar Hoel

LES MER

About

Kullsvart tankespinn fra kjellerdypet

Vegar Hoel er tilbake på Rogaland Teater og sammen med regissør Kjøstel Spigseth puster de nytt liv i monologen Kjellermennesket basert på romanen ”Opptegnelser fra et kjellerdyp” av Dostojevskij fra 1864. Der tar de for seg råskapen, skadefryden og utenforskapet hos hovedpersonen.

Bli med ned i Kjellerteatret der kjellermennesket speiler sitt eget miserable liv og dem som er kommet i hans vei, i en blanding av ondskapsfull erindring og kullsvart komedie. Kjellermennesket har isolert seg fra omverdenen. Han lytter på oss gjennom en sprekk i gulvet. I kjellerens dyp finner han en slags verdighet der han sitter og spinner sine tanker.

Han er en ensom antihelt, full av mindreverdighetskomplekser og såret forfengelighet. Hans egen mislykkethet utløser et intenst hat til alle medmennesker. Han klarer ikke alltid å forklare hvorfor han handler som han gjør, men han kjenner det dypt inne i seg, dette behovet for å være en skikkelig drittsekk. Uff & uff.

Forestillingen er et gjestespill fra Frosken Teater.