Gå til Rogalandteater.no

Hedda Gabler

Category:

Av: Henrik Ibsen Regissør: Audny Chris Holsen Scenograf og kostymedesigner: Åse Hegrenes Koreograf: Sigrid Edvardsson Komponister: Halvor Lillesund, Vegard Fossum Lysdesigner: Haakon Espeland Dramaturg: Carl Jørn Johansen Maskør: Jill Tonje Holter Medvirkende: Helga Guren, Svein Solenes, Marko Kanic/Yngve Berven, Nina Ellen Ødegård, Line Starheimsæter, Mattias Lech Foto og visuelt uttrykk: Stig Håvard Dirdal

LES MER

About

En uløst gåte

Etter å ha tatt Nora og Et dukkehjem inn i det 21. århundre har regissør Audny Chris Holsen nå gitt seg i kast med nok et ikon av Ibsen. Denne gangen er det en av Ibsens mest gåtefulle kvinner som skal utforskes.

Hedda Gabler er annerledeskvinnen i Henrik Ibsens forfatterskap. I motsetning til Nora samtaler ikke Hedda åpent med noen om sine negative erfaringer, og det er ikke gatedøren som smeller når hun går. Hedda bærer på en hemmelighet.

I stykket møter vi Hedda som fru Tesman. Hun er nygift med Jørgen, som har gitt henne drømmehuset og en eventyrlig bryllupsreise, men hun elsker ham ikke. Hedda føler seg levende begravd! Hva gjør hun nå?

Ytre sett beskriver Ibsen hva som skjer når man gifter seg på feil grunnlag, men mer overordnet dreier det seg om hva det vil si å leve og gjøre valg. Det er allmennmenneskelige spørsmål Ibsen tar opp. Hvem er Hedda og hvem vil hun være? Og hva skjer når et menneske går på akkord med den hun egentlig er, og hvor farlig er det å ikke være seg selv?

Helga Guren har fått rollen som Hedda – en karakter som fremdeles berører, engasjerer, provoserer og resonnerer i oss den dag i dag.

Klikk her for å laste ned bakgrunns/undervisningmateriale til forestillingen.