Gå til Rogalandteater.no

Romeo og Julie

Category:

Regissør: Glenn André Kaada Scenograf og kostymedesigner: Sven Haraldsson Dramaturg: Matilde Holdhus Musikk og lyddesigner: Kjetil Schjander Luhr Maskør: Jill Tonje Holter Lysdesigner: Trygve Andersen Medvirkende: Ole Christoffer Ertvaag (Romeo Montague), Ingrid Unnur Giæver (Julie Capulet), Espen Hana (Escalus), Nina Ellen Ødegård (Mercutio), Iren Reppen (Ammen), Anders Dale (Lorenzo), Even Stormoen (Herr Capulet), Marianne Holter (Fru Capulet), Marko Kanic (Herr Montague), Ravdeep Singh Bajwa (Benvolio), Magnus Rostad (Paris), Svein Solenes (Tybalt/Apotekeren) Forestillingsfoto og visuelt plakatuttrykk: Stig Håvard Dirdal

Oversatt og bearbeidet av Glenn André Kaada og Matilde Holdhus. Basert på en gjendiktning av Andre Bjerke.

LES MER

About

En historie om kjærlighet

Shakespeare får den dag i dag blodet til å koke og hjertet til å synge hos teatergjengere verden over og nå har regissør Glenn Andre Kaada og scenograf Sven Haraldsson gitt seg i kast med tidenes mest kjente kjærlighetstragedie – Romeo og Julie. De er trofaste mot deres kjærlighetshistorie, men verken idealiserer eller fastholder den unge kjærligheten som noe rent og uskyldig. Kjærligheten mellom Romeo og Julie blander jorden og himmelen og er deres store opprør. Den er grenseløs og livskraftig men har samtidig uhyggelige konsekvenser. For den udødelige kjærligheten faller paradoksalt nok sammen med dødsdriften.

Ole Christoffer Ertvaag og Ingrid Giæver spiller hovedrollene i en ambisiøs, intens og fysisk iscenesettelse av det lidenskapelige dramaet.

I et univers av kaos og forfall hører de to stridende familiene Montague og Capulet hjemme. De lever tett innpå hverandre og befinner seg på rangstigens laveste trinn. I et slikt miljø blir kjærligheten lik en løvetann som presser seg gjennom asfalten av ren faenskap og livsnødvendighet.

Til tross for det eldgamle fiendskapet mellom familiene Montague og Capulet innleder Romeo og Julie en forbudt romanse. Presten Lorenzo går med på å vie dem, i håp om at det skal få en slutt på feidene mellom de to familiene. Men Julie er allerede lovet bort til en ung beiler, og presten klekker ut en desperat plan for å sikre Romeo og Julies kjærlighet.

Romeo og Julie er en historie om en dragning mellom to sjeler som blir så sterk at den forbigår både livet og døden. Hånd mot hånd, kropp mot kropp, sjel mot sjel smelter de to sammen – i verdenshistoriens ultimative ungdomstragedie.

Du kan laste ned bakgrunns/skolemateriale her.